onsdag 29. februar 2012

Ny rosekjole!

Denne gang ble det en rosa fleecekjole med rosehjerte og rosa strikkblonde i halsåpningen.
Den er ca. 3-4 år og måler 53 cm fra skulder og ned. 
En super kjole for prinsesser som vil gå med kjole dagen lang, også vinterstid. Kombiner med pologenser og strømpebukser.


Rosene er sydd på med frihånds quiltefot.

Strikkblonde fra Sydilla. Du får en flott halskant som samtidig er tøyelig. Og det er greit når man skal kle på små barn :)

Kjolen blir snart lagt ut i butikken til inntekt for Leger uten grenser.
:)

tirsdag 28. februar 2012

Gjenbrukstorg er en fin ting! Og lappepute for Leger uten grenser!

Jeg var på gjenbrukstorget på lørdag for å levere søppel. Vi glemte å sette søppeldunkene opp med veien sist søppeldag. Da er det kjekt at man bare kan levere søpla på Gjenbrukstorget helt gratis.
Mens jeg var der, oppdaga jeg noe sengetøy som lå øverst i en container. Fint, reint og tørt. Jeg bare måtte se på det og fikk hjelp av en hyggelig Gjenbruks-mann til å plukke det frem.
Man kan ikke la sjansen gå fra seg, for av gammelt sengetøy kan man lage puter som denne.


Gjenbruksmannen fiska frem disse dynetrekka. 
"Det er fint med gjennvinning!" sa han. Og det er det. Det noen vil kaste, kan andre bruke.



Disse to dynetrekka kan passe fint sammen med de andre retrostoffene mine og bli til lappeputer og lappetepper.



Dette dynetrekket har jeg blant annet lyst til å lage vimpler av. Kule vimpler til et gutterom.


Puta kan du kjøpe til inntekt for Leger uten grenser. Den legges i butikken som du finner her. Puta lukkes med konvoluttåpning.
 

Har du gammelt sengetøy liggende som du vil bli kvitt?
Jeg tar svært gjerne i mot det.
:)

søndag 26. februar 2012

fredag 24. februar 2012

EllenSand DayShopper!

Av og til dukker bare idèene opp. Jeg vet akkurat hvordan det skal se ut. Sånn var det med denne veska.


Jeg er inspirert av vårens trender. 
Store vesker, en miks av fargene mint og orange, en blanding av skinn og tekstil sammen. I tillegg har det gått en del i vimpler her i heimen den siste tida. Alle inntrykkene ble til et bilde av veska jeg ville lage.
EllenSand DayShopper!

Kjole fra Rare London, sko fra Dolce & Gabbana, genser fra Acne, skinnjakke og hodeskalle armbånd fra Alexander McQueen, skjerf fra Diane von Furstenberg, jeans fra Tibi, armbånd i flettet lær fra Mint, DayShopper fra EllenSand

Vimpelfasongen var det første som falt på plass i bildet. Vimpler lag på lag. Så kom kombinasjonen av mint og oransje sammen og en miks av skinn og tekstil. Kult og vårlig friskt.


Jeg så for meg hvordan hanken skulle være og at veska skulle ha en egen lomme til ukeblad/aviser lett tilgjengelig på baksiden av veska. Veska skulle ha en lang skulderreim, regulerbar og så lang at jeg kunne bære den slik som på bildet nederst. 


Reima skulle være lett å ta av, den festes i svarte karabinkroker i en malje på hver side.

Det skulle være god plass i veska. Dermed kom den firkanta formen på plass. Veska er foret med mintfarget bomull med gule blomster. Stoffet går igjen på to av vimplene på utsiden.


En egen lomme lett tilgjengelig for lommebok, telefon og lignende høyt oppe på innsiden av veska. Lomma lukkes med magnetlås.


DayShopperen er sydd av imitert skinn og bomull.



Ønsker alle en super helg, med eller uten shopping!
:)

torsdag 23. februar 2012

Ny genser med for korte genser. Hva gjør man da?

Ingvar er storforbruker av klær. Jeg tror ikke det går en dag uten at han kommer hjem fra skolen med våte klær. Det er noe med alle søledammene som må utforskes. Da er det supergreit med tilbud på fleecesett til bare 79,- på Coop'en. Jeg kjøpte et turkist og ett grønt sett. Nydelige og klare farger. Ingvar likte klærne veldig godt, men de var alt for kort i ermene. Ingvar er veeeeldig lang for alderen. Han er ikke syv år enda, men str. 7-8 år ble for lite.  Det er da det er greit å ha en god del ribb liggende i alle farger.


Slik så ermene ut. Jeg spretta opp sømmen og fant frem matchende ribb.

Slik ble den turkise genseren etter at den fikk ribb på.

En fornøyd gutt med nye klær.

Og en fornøyd mamma :)

Er du interessert i en tutorial på dette? Samme framgangsmåte kan brukes på bukseben. 
Rop ut i kommentarfeltet, så skal jeg forsøke å lage en. :)

PS! Her kan du stemme på brudekjolen min som er valgt ut til Topp 5 i Utfordringsbloggen. Kan man stemme flere ganger tro?
Her kan du se hele innlegget om kjolen.
 

Stem på meg da :)

søndag 19. februar 2012

Blå ugler!

Tre ugler på en snor. Disse søte små blir lagt ut i butikken til inntekt for Leger uten grenser i løpet av kvelden eller morradagen. Akkurat nå er jeg i Tromsø. :)




Du finner de her.
Der finner du også hjerter og tøyposer.
 
:)

PS! Du må gjerne delta på Giborten min. :)

lørdag 18. februar 2012

Tunika med lange, spisse sider!

Jeg har prøvd et nytt mønster fra S&S. En tunika som er lengre i siden enn foran og bak. Sidene ender i lange spisser. Veldig moderne og kult. Tunikaen er sydd i stripete jersey kjøpt på salg hos S&S for et par år siden. Det er litt vanskelig å få frem det fine stoffet, men det er støvet rosa med skimrende striper i gull.



Jeg har tatt utgangspunkt i dette mønsteret. Jeg droppa lomma og laga lange ermer.  Mønsteret er merka Easy, og det er det virkelig. Jeg brukte halvannen time på denne toppen.

En av grunnene til at toppen er enkel og rask å sy, er at alle kanter kan være rå. Man trenger ikke legge opp kantene. I mønsteret legges ermene opp, men jeg valgte å ha disse også med rå kanter. Det gir et røft uttrykk.



Slik sydde jeg halskanten. Først sydde jeg sammen remsen i sidene. Jeg la halsremsen på innsiden av kanten, vrangt mot vrangt, slik at sømmen på remsen ligger kant i kant med den ene skuldersømmen. Fest med nåler og sy den fast. Videre bretta jeg den over kanten mot rettsiden og sydde den fast med vanlig rett søm. Til slutt klippa jeg den rå kanten slik at den ble jevn og fin.


Denne toppen kommer jeg nok til å sy flere versjoner av.
:)

PS! Du må gjerne delta på Giborten min. :)

fredag 17. februar 2012

Formingsaktiviteter for små og store!

Påskekyllinger




Disse fine uglene har Ingvar og jeg laget av doruller. Ideen fant vi her. Utrolig enkelt og morsomt. Ugla i midten har Ingvar laget helt selv.


Man kan også fargelegge inni mønsteret.


De kan også males først og tegne på med tusj etterpå slik de har gjort her.


Man kan også lage søte katter slik som disse.


Disse "broderte" koppene laget av plastflasker var herlige og står på "Dette vil jeg lage" lista.
Framgangsmåten finner du her.


Ha en kreativ dag! :)

torsdag 16. februar 2012

Ny pute i sofakroken!

Blant alle de fine retrostoffene jeg fikk av Beate/Det skapte grann, lå det et putetrekk med  en nydelig, stor turkis blomst. Jeg fikk meg ikke til å begynne å klippe den opp i ruter. Plutselig skjønte jeg at dette putevaret bare skulle gjøres om slik at det passa en pyntepute i størrelse 50*50cm. Puta passer perfekt i stua vår som har turkis som temafarge. 


Skinnsofaen er en Ekornes Party og ble produsert på 80-tallet. Jeg fant den på Finn og kjøpte den for bare 2000 kroner. Putene er sydd sammen av mange små skinnlapper og de har flere knapper. Jeg synes den er knallstilig. Vurderer om jeg skal male stammen hvit, men er usikker. Det er jo synd å male bort det tidstypiske ved sofaen. Salongbordet har jeg arva etter bestemoren min. Det er min stil, et kaos av stilarter :)


Den blå stresslessen du ser litt av og krakken med svart skinntrekk, venter på å få nytt trekk. Jeg har planer om å sy trekk av et lyst teddystoff. 
For eks. dette. Det kunne blitt både stilig og deilig.

Men så har jeg så mange planer...
:)

onsdag 15. februar 2012

Genser i krokodillepreget chenille-stretch!

Jeg har laget meg en ny 'genser med trange ermer'. Jeg er veldig fornøyd med dette mønsteret. Genseren er behagelig å ha på, samtidig sitter den pent. 
Mens jeg skriver dette, forsvinner ordene jeg egentlig hadde tenkt å fortsette med. Hva var det jeg hadde tenkt å skrive da??? Jeg er blitt forkjøla med feber og ond hals. Ingvar like så. Vi sitter ved hver vår pc og taster. 
Hodet er fultt av snørr og ordene bruker veeeeldig lang tid på å komme seg fra hjernen og ut i fingertuppene. 
Tilbake til genseren.
Den er veldig enkel å sy, tutorial finner du her. Denne gangen har jeg brukt naturhvit chenille-stretch med krokodillepreg fra Stoff&Stil, kjøpt på salg for bare 23 kroner meteren. Du finner det her. Veldig deilig og mykt stoff med super stretch. Krokodillepreget gir en smule luksus-følelse. Jeg får litt Hollywood-frue-følelse når jeg har den på, but I løøøv it! :) 


Det er litt vanskelig å få frem det fine stoffet på bildene, men dere får et inntrykk. Genseren er knallstilig til jeans og lange støvletter.

Smykket har jeg kjøpt fra Gnist by Gitte. Det passer veldig godt til den naturhvite garderoben min. Jeg har fått litt dilla på klær i duse farger den siste tida.



Gitte er også en reser med strikkepinner, heklekrok og symaskin. Hennes inspirerende blogg finner du her.
Da skal jeg konsentrere meg om å bli frisk. Det vil si, krølle meg sammen i sofakroken med en heklekrok og et garnnøste. I morra kveld flyr Ingvar og jeg til Tromsø for å besøke Anna. Oi som vi gleder oss! :)
Det kommer noen forhåndsinnlagte innlegg her i bloggen når jeg er borte.
I mellomtiden,
HA EN SUPER UKE!
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails