søndag 28. februar 2010

Coco Chanel til inspirasjon!

Coco Chanel, født i 1883, død i 1971, startet sin motekarriere som hattedesigner. Hun syntes datidens hatter så ut som bløtekaker. Og hun syntes kjolene var ubehagelige med trange korsetter og alt for mye blonder og staffasje. Coco klarte å forandre hele motebildet. Hun forkortet kjolelengden og laget kjoler man kunne bevege seg i uten å besvime. Coco brukte selv omsydde herreklær, brukte slips og vest og ikke minst bukser. Og hun klarte å gjøre mote av det!

Hun må ha vært en meget målbevisst, selvstendig, sterk og modig dame!
Her sammen med Duke Laurino. Jeg er bare så fan av den typen bukse Coco har på her. Duke sitt outfit derimot, er litt mer "grøss"...

Jeg var og så filmen om Coco sammen med min datter Anna for ikke så lenge siden. I filmen har Coco på seg en stripete trøye som fiskere og sjøfolk brukte på den tida. Coco klarte å gjøre trøyen og stripemønsteret til mote. Her Coco selv i trøyen sin.Her Audrey Tautou fra filmen iført stripete trøye.

Etter filmen spurte Anna så fint om jeg ikke kunne sy en sånn trøye til henne. Hun skaffet selv stoff på Ebay. Så i dag har jeg jobbet med å lage et grunnmønster og jeg har sydd en prøvetrøye. I morra håper jeg å ha ferdig en Coco-trøye. Og da skal dere få se om jeg har lykkes :)

Fortsatt god søndag! :)

7 kommentarer:

 1. Det gleder jeg meg til:)
  Klem Anne

  SvarSlett
 2. eda godt at hun fikk endra den korsett greia assa,greit å pynte seg og være fin,men ikke til den grad at man besvimer. Og heldigvis er dagens korsett modernisert og mer sexy. That i like.

  regner med at du klarer den oppgaven med glans jeg,du har tross alt gjort større og mer krevende oppgaver før ;)

  ønsker deg en fin kveld videre Ellen :)

  SvarSlett
 3. Ja, det må ha vært litt av en dame! Er det ikke litt av et paradoks at i en verden der det stort sett er kvinner som syr, så er det stort sett de mannlige moteskaperne som dominerer og er mest kjent? Og verdens mest kjente strikker er en mann.... Det er godt det er noen kvinner som stikker seg fram innimellom:-)

  Klem

  SvarSlett
 4. Jeg er helt sikker på at du lykkes!
  Og takk for en liten Coco-leksjon!

  SvarSlett
 5. Du fikser nok denne saken helt perfekt, Ellen, og tusen takk for historisk tilbakeblikk.

  Kan du sende meg adressen din?

  Klem

  SvarSlett
 6. Så spennende! JEg er ikke i tvil om at du vil få dette til.
  Gleder meg allerede til å se resultatet! :-)

  SvarSlett
 7. Jeg har akkurat vært å kjøpt meg "ny" parfyme. Endte faktisk opp med den gamle gode "Coco Chanel". Hun var en inspirerende og tøff dame. Gleder meg masse til å se den ferdige trøyen. Den blir sikkert kjempefin! Klem A ;)

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails