fredag 15. april 2011

Tunika med gigapuffermer!

Denne tunikaen er sydd etter mønster fra Stoff&Stil. Kjolen skal egentlig syes i jersey eller bomullsinterlock, men jeg hadde lyst til å prøve å bruke stretchvelour. Dette nydelige lavendelsblå stoffet har lagt en god stund i hylla og venta på å bli tatt i bruk. Synes fargen er utrolig fin. Stoffet funka bra til mønsteret. Bare en liten minusting. Mønsteret var merka slimline, og etter å ha åla meg inn i denne er det bare å slå fast at jeg ikke tilhører kategorien slimline. Denne funker bare hvis jeg konstant holder inne magen. Det kan bli litt slitsomt i lengden så jeg tenker jeg gir den bort. :)

Minusting nr. 2. Prøvde meg på et broderi bak på ryggen, men i dag gikk alt galt. Derfor ble broderiet litt slimline på den ene siden. ;/

Forøvrig var mønsteret enkelt. Stoff&Stil har en vanskegrads-kode fra 0 til 5. 5 er vanskeligst. Denne tunikaen har vanskegrad 2. Ganske enkel med andre ord. Bare husk og legg på et par størrelser :)

Det beste med mønstrene fra S&S er at du slipper å overføre mønsteret til mønsterpapir for så å klippe ut alle delene. Mønsteret kommer i ferdige mønstervliesdeler. Det ligger stødig på stoffet når du skal klippe. Bare ikke fall for fristelsen til å stryke mønsterdelene. Da smelter de.

Jeg synes skuldrene ble litt voldsomme og valgte å runde de av. Her sett fra vrangen. Jeg bruker overlock og da syr og skjærer symaskina samtidig. Har du vanlig symaskin klipper du av det overskytende og sikksakker til slutt. 

Ha en flott helg! :)

10 kommentarer:

 1. Flink du er:) Aldeles nydelig til deg..

  SvarSlett
 2. Knallfin! Synes du ser kjempefin ut i den jeg!! Aldeles nydelig farge!!!

  SvarSlett
 3. Stilig, stilig, synd den var litt for slimline. Jeg har så lyst å sy i velour, men har ikke våget ennå..

  SvarSlett
 4. Kjempe fin modell :O) Synd den ikke passet så bra som du ønsket...men plutelig har du kanskje sydd en ny :O) Eller du kan gjøre som jeg gjorde på en som jeg sydde litt for liten ... Klipp den opp i sidene og sett inn et smalt stoff stykke hele veien... Hilsen Hege :O)

  SvarSlett
 5. Så vakker tunika:) Flott farge og fasong:)

  SvarSlett
 6. Du er jo slimline så det holder! Snasen dame med snasen tunika!

  SvarSlett
 7. Hei Ellen.
  Første gang jeg skriver kommentar hos deg, men det er ikke første gang jeg er på besøk:) Du syr så mange fine kreasjoner, og skriver så varmt og ærlig om hverdagslivet. Koselig å være her!
  Jeg har lagt deg inn på lista mi over fine blogger, og du er hjertelig velkommen innom hos meg på "det skapte grann".
  Hilsen Beate

  SvarSlett
 8. Tusen takk alle sammen.
  Og tusen takk til deg Bea. Det var veldig, veldig koselig sagt av deg. Klart jeg kommer på besøk :)

  SvarSlett
 9. Så flink du er til å sy!!
  Jeg kan nesten ikke sy i en knapp...
  Men jeg har planer om å lære meg å bruke symaskina!
  Øvelse gjør mester, ikke sant?;)
  Koslig blogg du har!
  Henger meg på som følgeren din:)
  Ha en fortsatt flott lørdag:)
  Klem Anne Torill:)

  SvarSlett
 10. En virkelig lekker tunika, men du får nå til alt du setter i gang med.

  I går hadde jeg på meg kjolen du sydde, og den gjør lykke hver gang. Dobbelt smykke i to forskjellige blåfarger brukte jeg denne gangen.

  Klem

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails