onsdag 23. mai 2012

Flere kreative ideer for store og små!

Jeg er jo lærer og er alltid på utkikk etter gode ideer jeg kan bruke i Kunst og håndverk. Eller hjemme med ungene eller bare meg selv.
Sky-uroer
Hos Sols(tr)ikke har jeg funnet mange gode ideer, blant annet disse nydelige sky-uroene.
De er laget av elever jeg har i 4. klasse på skolen jeg jobber på. Skyene er sydd for hånd av filt. Regndråpene er limt på trådene.
Tusjtegninger
Tusjtegninger fargelagt med vannmaling er min egen idè. Elevene lager først en blyanttegning. Så tegner de over med svart tusj. Etterpå visker de bort blyantstrekene som vises. Til slutt maler de tegningene med vannmaling. Jeg pleier alltid å si at det ikke skal være noe som er hvitt på bildet når det er ferdig, men de er alltid noen som insisterer :)
Tegningene blir veldig flotte og trer frem på en helt annen måte enn om man bare maler med vannfarger. Bare se på disse flotte bildene.
 Hos Pysselbolaget finner jeg alltid gode ideer.
Denne gangen spillet Bondesjakk i strandutgave. Kjekt nå som sommerferien nærmer seg. En enkel og artig aktivitet for store og små. :)

Hos Synnøve Olava, Olavas verden finner jeg herlige heklemønster. Denne gangen mønster på vaskeklut. Fine små prosjekt å holde på med i sommer mens jeg sitter og koser meg i hammocen :)

6 kommentarer:

 1. Så mange fine ideer. De maleriene var jo knallkule da. Noe som kan passe for alle de små og storesmå her i huset også det :) Og så blir det fint på veggene mine også :) Dette må jo testes ut :)

  SvarSlett
 2. Så fine og artige produkt barna har laga! Eg opplever at elevane er så stolte over det dei lagar. Det er viktig å ta vare på den gnisten, slik at dei beheld kreativiteten og ikkje vere redd for å bruke den seinare. Til eldre dei blir, til reddare er dei for at det ikkje er bra nok.

  SvarSlett
 3. Mange gode sommeridèer for store og små. Jeg har også gjort som deg med barn og akvarell. Det er utrolig hvilken effekt den konturstreken har! Og gøy å se hvor FORNØYDE barna blir når bildene deres blir så fine...
  Klem Beate

  SvarSlett
 4. Heia :) En sommerhilsen fra meg til deg! Er innom for å si at jeg ikke helt har visnet men at vår og sommer er lavsesong for bloggerier :) Er her og jeg leser deg altså! Klem og gopoooood sommer!

  SvarSlett
 5. Heia Ellen. Ja, hos deg bobler det over av kreativitet. Det er bare å hente inspirasjon (O: Er du lærer?? På min jobb er det jeg som tar meg av formingsarbeidene. Jeg liker det veldig godt. Barna er ivrige og får gode mestringsopplevelser, pluss at produktet blir morsomt og fargerikt. Ser at 17 mai ble litt regntung hos dere, men barna dine smiler (O: Herlig! Håper dere får mange dager med smil, sol og masse is framover (O: Kos kos

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails