tirsdag 21. august 2012

Heisann, hoppsann, tjallabais. Jeg har sydd igjen!

Da er jeg tilbake igjen. Både i bloggverden og på syrommet. Det ble en laaaaang ferie på meg hvor både sylyst og bloggelyst forsvant som dugg for solen. 
Men nå har jeg altså sydd en topp til meg selv. Jeg har brukt et mønster fra Burda 01/2009. Nydelig omslagstopp med fine draperinger. Jeg begynner og synes at mønstrene til Burda har finere detaljer og ikke minst finere snitt enn mønstrene til f.eks S&S og Symagasinet. Noen andre som har samme erfaring?


Til denne toppen har jeg brukt lilla viskosejersey som jeg egentlig var litt lei av. Når man prøver ut nye mønster, er det greit å ikke bruke favorittstoffene sine. Jeg har 'pærefigur', dvs. liten byste med dertil hørende bredt parti over hoftene og rumpa. Så da jeg tegna av mønsteret brukte jeg str 40 på området over bringa. Fra ca 5 cm under bringen svingte jeg pent ut til str 42. Jeg ble fornøyd med vidden på toppen, men ser at jeg kan justere slik at draperingen kommer litt lenger ned. Og kanskje gjøre den noen cm lenger.


Jeg har en tendens til å sy kjoler som bare blir hengende i skapet. Mitt nye forsett er å sy fine topper i stedet. Nå er jeg i gang!


Hei da, tjallabaiser!
:)

6 kommentarer:

 1. Så glad for å se deg i fin ny topp, Ellen!!! Ja, burda har finere snitt og mere detaljer synes jeg også. Og så er de alltid korrekte. I Onion mønstrene finner jeg stadig feil og mønster som ikke passer helt sammen. Foretrekker å tegne av mønsteret slik at jeg kan bruke ulike størrelser på overdel og underdel slik du har gjort her. Her har det også blitt sydd litt i det siste, og planene for høstklær står i tur - både bukser, topper og tunikaer. Fordel å lage ting som blir brukt og så er det så gøy å kunne kombinere et sydd plagg med et annet plagg eller tilbehør som er strikket eller heklet. Jeg har tusen ideer og er veldig klar for høstklær nå, men tiden strekker som vanlig ikke til ;-)

  SvarSlett
 2. Hei på deg!
  Koselig at du er tilbake i "manesjen",
  sender deg en mail en av dagene:)
  -Og fin topp, søt detalj med draperiet.
  Klem Beate

  SvarSlett
 3. Koselig at du er tilbake. Du har vært savnet.
  Toppen ble kjempefin. Jeg synes også at Burda mønster er bedre både på snitt og design.
  ;o)
  Gunn

  SvarSlett
 4. Fin topp i flott farge. Fint å se deg igjen.

  SvarSlett
 5. Der var du :))
  Håper det står bra til ♥
  Nydelig topp med ei nydelig dame inni ;)

  Klem Bente

  SvarSlett
 6. Flott topp! Den kledde du verkeleg ;o)

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails