torsdag 8. november 2012

Fra idè til ferdig kjole. Del 2!

Av forskjellige grunner ble det en liten bloggpause på meg. Men nå er jeg tilbake. :)
Jeg har fått gjort ferdig kjolen som jeg blogget om i forrige innlegg.
Det ble en riktig Senorita-kjole :)
NB! Jeg synes det er absolutt finest å bruke hudfargede strømpebukser til kjoler og skjørt. Men det hadde jeg ikke, så da ble det svart. Dere skal få slippe å se de vinterbleike leggene mine!

 

Det er ikke så enkelt å se omslaget på dette mønstrete stoffet, men dobbeltklikker du på bildet ser du detaljene bedre. Jeg har laget et jukseomslag, det vil si at omslaget er sydd fast til linningen. Det går med andre ord ikke an å åpne kjolen helt. Det kjennes mer behagelig når jeg slipper å være redd for at kjolen skal skli opp for mye. :)
Under brystet er det en linning av svart jerseystoff. Det samme stoffet er brukt på ryggen.
Siden jeg sydde av et restestoff, måtte jeg bruke litt annet stoff nederst for å få rett lengde på kjolen. Jeg har brukt svart stretchfløyel og synes det ble riktig lekkert.
Jeg er veldig fornøyd med mønsteret jeg har laga, så den neste kjolen blir en rettelig selskapskjole i sølvglitrende, petrolblå jersey. Høres ikke det flott ut? 
:)

15 kommentarer:

 1. Så fine!
  Både du og kjolen:)
  En flott modell som nok har potensial til å være kledelig for mange slags figurer. De svarte detaljene tilførte karakter og strammet litt opp på det frodige mønsteret i det andre stoffet, kjempefine sammen, synes jeg. Du er råflink!
  Klem Beate

  SvarSlett
 2. Så flott kjole! Skikkelig fin farge/stoff sammensetning, spent på å se den neste.

  SvarSlett
 3. Så enig med Bea her; lekker kjole til lekker dame :D Likte også det sorte innslaget og jeg kan tenke meg at de ble fin tyngde og "heng" i skjørtet ved at du brukte speilfløyel :D Sølvglitrende, perolblå jersey høres nyyyyydelig ut til denne modellen :) Gleder meg til å se :D

  SvarSlett
 4. Hei!
  Bloggen din er veldig lærerik og inspirerande. Denne kjolen vart jo kjempefin! Eg justerar mønster(- langt enklare og mindre proft enn dine prosjekt)etter beste evne, og stort sett går det bra. Ha ein fin ettermiddag!

  SvarSlett
 5. Veldig fin kjole! Du har mye flott på bloggen din:-)

  SvarSlett
 6. Så flott! Så morsomt det må være å klare å sy en kjole til seg selv :)
  Har bare klart baby- og småjentekjoler.
  Klem

  SvarSlett
 7. Så flott den ble :) Flott fargesammensetning, gjorde seg med den svarte kanten nederst og ikke minst - med svarte strømpebukser til :)) Ha en fin fredag :)

  SvarSlett
 8. Så flott! Ser ut som et virkelig fint mønster. Blir spennende å se hvilke variasjoner du får til med det samme mønsteret, men med ulike stoff.

  SvarSlett
 9. Kjempefin!
  Og DU kledde den veldig godt! Eller den kledde deg :-)

  SvarSlett
 10. Så flott kjolemodell og modell :) Morsomt å se hvordan den ble :)

  SvarSlett
 11. Hei Ellen, tusen takk for gode råd ang. kjøp av symaskin. Du nevnte Janome, det er det merket jeg har nå og har igrunnen hørt mye positivt om Janome generelt. Jeg skal ta meg god tid og ta meg en god runde og teste ut maskiner som du sier, internettbutikker er helt topp om man vet akkurat hva man skal ha, men for en litt forvirret "hobbysyerske" er det ikke helt enkelt :). Den kjolen din er virkelig kjempeflott! Finner virkelig masse inspirasjon her hos deg! En fin helg til deg og dine :)Pam

  SvarSlett
 12. Å så så fin kjolen ble! Du er kjempeflink.
  Gunn

  SvarSlett
 13. Nydelig fasong og farger og mønster! Tenker på våren nå...

  SvarSlett
 14. Sukk, så fin den ble! Virkelig vellykket prosjekt!

  SvarSlett
 15. Kjolen ble utrolig fin! Sitter som et skudd og er laget av nydelig stoff!

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails