lørdag 18. februar 2012

Tunika med lange, spisse sider!

Jeg har prøvd et nytt mønster fra S&S. En tunika som er lengre i siden enn foran og bak. Sidene ender i lange spisser. Veldig moderne og kult. Tunikaen er sydd i stripete jersey kjøpt på salg hos S&S for et par år siden. Det er litt vanskelig å få frem det fine stoffet, men det er støvet rosa med skimrende striper i gull.



Jeg har tatt utgangspunkt i dette mønsteret. Jeg droppa lomma og laga lange ermer.  Mønsteret er merka Easy, og det er det virkelig. Jeg brukte halvannen time på denne toppen.

En av grunnene til at toppen er enkel og rask å sy, er at alle kanter kan være rå. Man trenger ikke legge opp kantene. I mønsteret legges ermene opp, men jeg valgte å ha disse også med rå kanter. Det gir et røft uttrykk.



Slik sydde jeg halskanten. Først sydde jeg sammen remsen i sidene. Jeg la halsremsen på innsiden av kanten, vrangt mot vrangt, slik at sømmen på remsen ligger kant i kant med den ene skuldersømmen. Fest med nåler og sy den fast. Videre bretta jeg den over kanten mot rettsiden og sydde den fast med vanlig rett søm. Til slutt klippa jeg den rå kanten slik at den ble jevn og fin.


Denne toppen kommer jeg nok til å sy flere versjoner av.
:)

PS! Du må gjerne delta på Giborten min. :)

4 kommentarer:

  1. For en stilig modell. Ser jo enkel ut å sy og god å ha på. Trenger man mer? :)

    SvarSlett
  2. Flott topp. Og eit artig sammentreff. Har nett sydd av dette mønsteret sjølv, men med korte ermer.

    SvarSlett
  3. Kjempeflott tunika. Slike plagg blir man så glad i:)

    SvarSlett
  4. Kjempefin! Vurderer å kjøpe dette mønsteret! Klem!

    SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails