tirsdag 22. januar 2013

Ellens fabelaktige frø- og nøttebrød!

Tenk, jeg har laget mitt helt eget brød. Jeg har laget oppskriften selv!
Jeah!
Magen min er ikke spesielt glad i melvarer, så lenge har jeg eksperimentert med frø og nøtter for å lage mitt perfekte brød. Nå er jeg i mål!
Dette brødet smaker supert, det passer perfekt til deg som ikke tåler 
melvarer eller som liker lavkarbomat.
Mine favorittpålegg, brunost og banan. :)


Ellens fabelaktige frø- og nøttebrød.
250 gr mandler
450 gr frø (jeg bruker solsikke, sesam, linfrø)
12 egg
3 ts bakepulver
210 gr smør

Mal mandlene. Smelt smøret.
Bland alle ingredienser og rør godt sammen.
Fordel røren i to langpanner. Bruk bakepapir eller smør langpanna godt.
Stek på 180 grader i ca 15 min.
Har du varmluftsovn, kan du steike begge brettene samtidig.


Del opp brødene i passe stykker når det enda er varmt.

Du får ca 40 brødstykker.
Jeg pleier å fryse ned halvparten, resten legger jeg i brødpose i kjøleskapet.
Der har brødene veldig lang holdbarhet.

Dette er myke brød, som jeg liker bedre enn knekkebrød.

Vi har kjøpt oss ny komfyr. Endelig!
Denne komfyren har induksjonstopp og ikke  minst varmluftsovn.
Helt utrolig deilig å kunne bake flere brett samtidig.
Hverdagslykke! :)

Minner om Giborten min som du finner her.
Ha en flott dag!
:)

10 kommentarer:

  1. Mmm... Såg gode ut.
    Men 12 egg var mykje.
    Kva slags frø bruker du?

    SvarSlett
  2. Jippi!!! Jeg tåler lite gluten og laktose så dette blir herlig å prøve :D Bare SÅ deilig med noe nytt - tusen takk til deg :D

    SvarSlett
  3. Mmmmm - dette brødet så jo himmelsk ut. Og jeg har ei venninne med glutenallergi, så dette kan jeg servere neste gang hun kommer.
    Takk for oppskrift og kos deg mer med nykomfyren.
    Klem Tone =D

    SvarSlett
  4. Det så nydelig ut.
    Må jammen prøves selv om vi tåler det meste her i huset- heldigvis:)
    Grattis med ny ovn. Her skal det bakes:)

    SvarSlett
  5. ShyB: Jeg bruker solsikke, sesam og linfrø.
    Ellen :)

    SvarSlett
  6. Jeg har sendt deg en mail. Om noe helt annet enn frø og brød :-)

    SvarSlett
  7. Det ser ut til å vere nydelege brød.
    Skal tru om eg kan erstatte mandlane med noko anna, eg er allergisk mot nøtter og mandlar.
    Kor herleg med ny komfyr. Den kjem du til å få mykje glede av.

    Nattaklem frå Anne-Mari

    SvarSlett
  8. Har gitt brødoppskriften til min søster som har fått diagnosen cøliaki og må legge om kostholdet. Hun ble glad og ville prøve den, tror nok jeg og må prøve. Er ikke helt venner med hvetemel. Takk for at du la den ut :-) Pam

    SvarSlett
  9. Dette så veldig godt ut! Jeg har også cøliaki så var jo midt i blinken for meg. Husker du har hatt en oppskrift på knekkebrød også - jeg er bare litt treig når det gjelder baking... Ha en fin helg!!!

    SvarSlett
  10. Og i dag bakte jeg dette nydelige brødet ditt - tusen takk til deg :D Det ble bare helt fantastisk godt og jeg gleeeeeder meg til frokost i morgen tidlig :D Jeg puttet oppi litt gresskarfrø også - bare fordi jeg hadde slike også :)

    SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails