lørdag 29. oktober 2011

Pimp en lampe!

Jeg kjøpte en gammel lampe på loppis for en stund siden som jeg tenkte jeg skulle forvandle. Sterkt inspirert av 'Beate/Det skapte grann' sine lampe-forvandlinger som du kan se bl.a. her og her. Jeg har jo en drøss med bånd og siden stua vår har mest turkise innslag, fant jeg frem noen av mine turkise bånd. Jeg har rett og slett snurret de rundt og rundt og sydd de fast etterhvert for hånd med nål og råd. Til slutt knyttet jeg en sløyfe med organzabånd rundt toppen av lampa. Lampefoten har jeg spraylakket svart.

Førbilder...

Lampa har selskap av Ingvar sin hagegnom (som i følge Ingvar må stå inne til Eimund er blitt så stor at han ikke ødelegger den), skjell og steiner som guttene kommer med i gaver og keramikk-settet som jeg har arvet fra mamma. Dette stod alltid på stuebordet i min barndom. Av ting fra 70-tallet er dette noe av det jeg liker best.

Jeg fikk utrolig mange flotte kommentarer på regnkåpa mi i går og det gjør meg virkelig glad og stolt. Tusen, tusen takk, damer! :D Fotografen for bildet er Eimund som snuser seg frem hver gang jeg tar frem kameraet: "Æ å vil ta bilde!" :)


Minner om auksjonen på denne herlige klokka fra ReVinyl. Siste bud ligger nå på 275,-, fremdeles godt under normal pris, så her kan du gjøre et kupp :)

Ønsker dere alle en super lørdag! :)

9 kommentarer:

 1. Hihi så stilig den ble!
  God helg!

  SvarSlett
 2. Utruleg kor flotte gamle ting kan bli.

  SvarSlett
 3. Tøff lampeskjerm som passer veldig bra til keramikk-settet fra 70-tallet. Snart blir vel lampeskjerm-sying populært igjen også... Tipper jeg er en den eneste i hele landet som har hatt arbeidsuke (som 14-åring?) på en lampeskjermbutikk. Lagde faktisk en del lampeskjermer som gave til bestemor :-) Var faktisk en veldig gøy hobby det :-)

  SvarSlett
 4. Ja, vi fikk gjort mye for en rimelig pengesum på Operasjon dagsverk.

  Jeg er kjempeimponert over ragnjakka først og fremst. Når det gjelder lampa så er det rat å tenke på at kombinasjonen av "messing" og onyx virkelig var in. Manges stuer var fulle med sånt. Bra redesign.

  SvarSlett
 5. Herregud, jente! Den regnkåpa var F IIIIII N...!! Steike fin!
  Og lampa ble SMUKK ;))
  God helg, Ellen! Vel fortjent :D

  SvarSlett
 6. Stilig! Akkurat et tips jeg trengte nå.

  SvarSlett
 7. Så utrolig fin regnkåpa di ble, Ellen! Et stykke arbeid du med rette kan være stolt av!
  Og så den morsomme lampa, likte kjempegodt DIN snurre-teknikk. Jeg har et par lampeskjermer TIL på lager, bare fordi de hadde så fin fasong, kanskje jeg må snurre litt mer:)
  Takk for at du skriver så hyggelig om meg på bloggen din, det gjør meg varm i hjertet og litt rød på ørene:)
  Ha ei god helg lamme dine.
  Klem Beate

  SvarSlett
 8. Supert tips siden jeg har en lampe som skal gå igjennom en forvandling i løpet av de neste dagene :)

  SvarSlett
 9. Lampetransformasjon! Gøy og flott! Og passa perfekt inn hos deg, selvfølgelig ikke helt tilfeldig... (o:

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails