tirsdag 10. januar 2012

Duffle Coat, inspirasjon og idèer!

Jeg har store planer om sy meg vårkåpe med utgangspunkt i mønsteret på regnkåpen min som du finner her. (Hvorfor i svarte hule h.... havner linken ute på sida der???) Jeg har en idè om lyse lette stoff, duffelcoat-knapper og rynkekapper.
Stoff og knapper er bestilt.
Mens jeg venter på stoff og knapper, leiter jeg etter inspirasjon.

Fakta om duffelcoat fra Wikipedia.
Duffelcoat, på norsk også skrevet dyffelcoat og vanligvis uttalt døffelkåut som på engelsk, er en varm, kort frakk eller sid ytterjakke som er laget av dyffel eller liknende varme ullmaterialer og som lukkes med pinner laget av horn, bein, tre eller plast og med stropper eller hemper. Frakkene er vanligvis utstyrt med hetter. Duffelcoater kan bæres som ytterplagg av både menn og kvinner.
Plagget regnes som typisk britisk og stammer opprinnelig fra 1890 da en engelsk klesfabrikant begynte å markedsføre vintertøy laget av dyffel fra Belgia. Duffelcoater ble særlig populære som yttertøy for britiske marinesoldater under første verdenskrig. Hetta ble laget stor og vid nok til å kunne trekkes over ei matroslue, og pinnene som lukker plagget, ble valgt slik at en kan håndtere dem også med varme votter på.
Dyffel er et glatt eller diagonalvevd ullstoff med halvlang lo. Ordet stammer fra Duffel i Belgia.

Fra tida da menn var menn og damer var damer.

Siden 60-tallet har duffelcoat vært et populært plagg. De siste årene har den tradisjonelle duffelcoaten utvikla seg til mange nye og kreative varianter.


Denne nydelige duffelkreasjonen har Gitte/Gnist laget. Den er først strikket og siden tovet. Helt nydelig. Se flere bilder av den hos henne her.

Duffel fra CHRISTOPHER RAEBURN

Denne fra Chill Norway er bare nydelig.


Jeg er inspirert, helt klart.
Hva med deg? Hvor finner du inspirasjon?
:)


PS! Vibeke/Mammas hus har laget et bra innlegg om ordbekreftelse for kommentarer. Hun skriver også om spampost og andre nyttige ting. Ordbekreftelse for kommentarer er en uting. Mange bloggere vet ikke en gang at de har det.
Les innlegget til Vibeke og få det bort fra bloggen din så blir det lettere å kommentere hos deg.
:)

6 kommentarer:

 1. Jeg har en standard svart Dyffel og ser til min glede at mens de andre på bussholdeplassen hutrer og fryser, holder ullstoffet meg god og varm.
  Jeg har en drøm om en mørk lilla halvlang jakke i ca Dyffelstil, i semsket skinn med gjennomhullet mønster inn mot et lysere lilla silkestoff. Jeg så en en gang og angrer fremdeles på at jeg ikke kjøpte den...

  SvarSlett
 2. Jeg har også lyst til å sy meg en duffelcoat, men så langt som du har jeg ikke kommet, altså til å starte å planlegge og bestille stoff.
  Tankene er der og jeg vil nok få ett lite elelr større puff så fort du har fått sydd din... for den vvet jeg blir bra anyway! :-))
  Klem

  SvarSlett
 3. Oj, her var det mange fine jakker. Skal bli artig å se hva du skal lage. Imens så skal jeg tenke etter om jeg også skal våge meg på noe sånt...(tror ikke det, men ..)

  SvarSlett
 4. Nydelig Gnist-produkt, og søt Chill, gleder meg til å se Ellen-varianten!
  Klem Beate

  SvarSlett
 5. Mammaen min sydde en duffelcoat til meg da jeg var liten, en mørk grønn med oransje kattepuser på foret. :-) Gleder meg til å se din.

  SvarSlett
 6. Takk for snille ord, Ellen :-)
  Synes duffelcoat er fint, men de tradisjonelle vide og rette er lite kledelig til oss damer og ganske så kjedelige. Likte de to siste du har bilde av her :-) klem!

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails