tirsdag 14. februar 2012

Stort lappeteppe til Ingvar!

Ingvar elsker å tulle seg inn i tepper om morran og etter at han har bada om kveldene. Og siden jeg har fått all deles lappedilla på retrostoff, fikk jeg lyst til å sy et lappeteppe til ham. Jeg har faktisk fått sånn dilla på retrostoff at jeg drømte i natt at jeg var på jakt etter gammelt sengetøy i bruktbutikker. Sånn har det gått med meg :D
 I går blei teppet ferdig og Ingvar kunne innvie teppet mens jeg las høyt fra SVK.


På dette teppet skulle jeg IKKE tulle med rekkefølgen på lappene. På bildet til venstre har jeg lagt alle de løse lappene i det mønsteret jeg vil ha, på gulvet. Dette er noe av det fineste med å jobbe med lapper, finne stoff som går sammen og legge det ut i et mønster. Jeg liker best når det ikke er noe system i mønsteret. Den første lappen i hver rekke blei nummerert. Så sydde jeg rekke for rekke og til slutt ble rekkene sydd sammen i RIKTIG rekkefølge. :)


Teppet helt ferdig hengt opp på veggen (med et svart stoff bak, jeg har ikke svarte vegger:). Teppet er like stor som et gjennomsnittlig fleeceteppe. 


Det er fora med fleece og maskinquilta i rutemønster. Her ser dere quiltemønsteret. På baksiden har jeg brukt et gammelt dynetrekk som er vaska mykt over flere år.


Foreløpig er kantene bare overlocka. De skal kantes med skråbånd, men jeg trenger, seriøst mye skråbånd for å komme helt rundt. Jeg har rosa, men tror ikke Ingvar ville godkjent det. :)

Jeg har maskinbrodert navnet til Ingvar og årstall. Det kan være kjekt når det ha gått noen hundre år og vite hvor gammelt det er :D Ingvar bestemte fonten selv.


Det er ganske snedig å se hvor godt teppet matcher puta jeg hadde fra før som er kjøpt av Dill og dall og sånt/Nina. Ingen av stoffene er like.


Nå har jeg ambisjon om å sy et pledd hver til alle ungene. Det blir fem pledd til. Jeg gleder meg :)

8 kommentarer:

 1. For et herlig teppe. Ikke rart mottaker gliser fornøyd. Herlige, friske farger. Skulle forresten tro at det var sydd av samme stoffer som puta ;)
  Når det gjelder kanting, så trenger du ikke skråbånd, for alle sider jo rette. Bruk lange stoffstrimler isteden som du syr på og bretter rundt kanten. Du kan jo også sy sammen flere forskjellige stoffer til strimmelen er lang nok. Lykke til med å kose deg med de neste teppene.

  SvarSlett
 2. Så fornøyd gutt og så flott lappeteppe :))Fint med eget navn på !
  Tenker de andre blir like glad :)

  Klem Bente

  SvarSlett
 3. Herlighet for et flott teppe! Nydelige farger!
  Jeg samler klær etter ungene som jeg skal sy babytepper til barnebarna av,- så jeg har goooood tid. De får ikke tepper før det, he-he.
  Men jeg har fryktelig lyst på ett par til stua altså. Pleier jo å holde meg til mindre størrelser, men ble veldig inspirert til å sy stort nå altså!
  Gleder meg til å se resten av produksjonen!

  SvarSlett
 4. Kjempefint teppe! Og stilige farger! Det er kjempeenkelt og gøy å sy stoffkant av vanlig stoff. Har sendt deg en mail med sider som jeg har scannet fra lappeteppe-boka mi (vel.. en av de da, hehe...). Jeg har brukt metode 2 og alltid fått et fint resultat. Klem te du!

  SvarSlett
 5. Tusen, tusen takk for tips, Gitte og Anne :)

  SvarSlett
 6. Det var et kjempefint lappeteppe...
  Ikke rart gutten ble fornøyd med det:)
  Jeg kjøpte meg et lignende teppe på et julemarked i fjor, og er såå glad i det..
  Ha en fin kveld.. Klem :)

  SvarSlett
 7. Ja sannelig ser han fornøyd ut, teppe-eieren:) Kjempekoselig teppe, og godt at lappene kom på riktig plass! Jeg er imponert over ambisjonen om at alle barna skal få hver sitt, det er litt av en gave fra et mammahjerte!
  Klem Beate

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails