torsdag 28. april 2011

Poncho og retusjering!

Jeg pleier stort sett å bruke meg selv som modell. Denne gangen har jeg slått på stortromma og leid inn en modell fra modellbyrået Perfekt. Bildene er redigert og retusjert på beste modellbildevis. Nesen er gjort smalere, haken bredere, øynene større, (nå vises ikke øynene på grunn av solbriller, men tenkte jeg måtte retusjere de likevel), håret lysere og blankere. For det er jo viktig at slike modeller ser vakre ut. De skal helst ikke se ut som vanlige mennesker, skjønner? For vanlige mennesker selger ikke. Men så er det en gang slik at ikke en gang modeller er perfekte. Derfor retusjeringen.


Hva med deg. Hva synes du om retusjering?
I dag har de fleste mulighet til å retusjere ved hjelp av programmer som Picasa og Photoshop.
Ville du ha retusjert deg selv? Ville du retusjert barnet ditt?
Hva tenker du om det utseendekjøret vi utsettes for?
Tenker du over det? Påvirker det deg?

En ung og bevisst dame med bloggnavnet Sofsen har skrevet dette innlegget i bloggen sin:
Her er et utdrag fra dette innlegget:
50 % av alle norske femtenåringer har lyst til å slanke seg (!), der 10 % av alle som slanker seg utvikler spiseforstyrrelser. 50 000 norske jenter har en eller annen form for spiseforstyrrelser til enhver tid. Spiseforstyrrelser er dessuten den tredje største dødsårsaken blant kvinner i Europa. 1 av 3 norske jenter sier at de får dårlig selvtillit av å se reklamebilder. Med andre ord: Det er ingen tvil om at mote- og reklameindustrien har mye makt. Og det verste av alt: De tjener fett på dårlig selvtillit. (Ond sirkel, sa du?).


Jeg setter gjerne i gang en ny aksjon :)
Bloggere mot retusjerte blogger.Ønsker du å bruke bildet over i din blogg er det bare å forsyne seg.


Spørsmål om retusjering er jo ikke like viktige spørsmål som frynser eller ikke på skjerf ;)  
Men har du lyst kan du kommentere i vei om dine meninger i dette innlegget ; YES!
 Eller delta på meningsmålingen i sidebaren.

Ponchoen er strikket etter dette mønsteret. Jeg har gjort en liten endring. Rillemønsteret nederst er bredere på min poncho.


Dette ble et ganske 'særriøst' innlegg.
I morra skal jeg ta det helt ned med et innlegg om kjoler, vesker, interiør, eller noe anna ubetydelig. Eller viktig, alt ettersom...
:)

15 kommentarer:

 1. Jeg syns du har fått tak i en råtøff, stilig og sjarmerende modell!

  Når det gjelder retusjering av fotografier, drev de jo med det i gamle dager også, men det var når foto- eller fremkallingsutstyret sviktet.
  Nei, la oss få være naturlige. Modeller er tynne nok fra før, men blir forvandlet til groteske beinrangler nesten uten spor av menneskelige trekk på motebildene.
  Og så tror folk at det er sånn man bør se ut, og resultatet blir operasjoner, innsprøyting av ditt og utsuging av datt. Det er jo galskap!

  SvarSlett
 2. Digger modellen din !! Hærlig serie.
  Retusjering gjør det vakkert, men ei naturlig så får oss som like orginalen e det opprinnelige best!!

  SvarSlett
 3. Utrolig tøffe modell-bilder! Men synd du måtte bruke så mye tid på retusjeringa ;-) Det er klart at det er utrolig viktig å være både pen og slank! Men ikke desto mindre er det viktig å være ung!! Ingen vil jo se på oss over 40! Da er man jo avdanka både utseendemessig og på alle andre måter... Sukk... Så jeg synes det jammen var på tide at du fikk en PERFEKT modell nå altså, så vi fikk et litt mer rock'a innlegg her nå! Blir jo fort litt "tantete" med så mye strikking og hekling og sying...

  SvarSlett
 4. Tøff modell, han bør du absolutt booke oftere.

  Reklamen spiller på frykt, vi er aldli gode nok, den originale deg holder ikke....Skremmende å høre min sjuåring prate om kropp for de er tydeligvis opptatt av det. Senest i dag morges hørte vi en reklame på radioen om et slankemiddel. Eller hun hørte der, jeg hørte ikke etter. Og hun mente heldigvis at hun ikke trengte å slanke seg "for jeg veier bare XX,X kilo".

  Jeg retusjerer ikke noe, men det er vel mer fordi jeg ikke kan/gidder, men så hadde det vel mer vært snakk om å redigere bilder lysmessig eller noe sånt, ikke fjerne støvdotter o.l. :-)

  SvarSlett
 5. Nei! Retusjering av bilder blir det nok ikke noe av hos meg i alle fall. Men det er jo klart at man velger ut de beste bildene, helst de uten dobbelthaker og kanskje med et søtt lite smil..
  Ille å høre at det er så mange som dør av spisevegring og hvor lite fokus det er på det i samfunnet. Synes det er rart at designere bruker syltynne modeller, da vil jo 90% av de aktuelle kjøperne tenke at det fine antrekket der vil jo aldri passe meg og forkaste det ved første øyekast. Totalt ulogisk!

  SvarSlett
 6. Jeg synes, Svein Arne er rigtig sej i din poncho :) "Retusjering" er bestemt ikke min smag! Vi er som vi er, slut...
  Og rigtig flot poncho - jeg er også vild med farven.

  SvarSlett
 7. Dine bilder sier i all tydelighet at din modell har fått med seg en god posjon humor og selvtillitt på sin vei! Utrolig flotte bilder altså! Og, jeg vil gjerne være med og støtte dette!

  SvarSlett
 8. Hahaha, knallbra bilder av Svein Arne. :D Hihi, digger attituden!

  Og når det gjelder retusjering har jeg splittede meninger. Jeg er jo ikke FOR at retusjering er med på å ødelegge jenters selvbilde og selvtillit, men jeg digger å holde på med fashionbilder i photoshop. Det er knallgøy! Og jeg kunne godt tenkt meg å fått publsert en moteserie i et eller annet blad engang, og retusjering hører liksom med. :) Jeg stemmer heller for å sette fokus på at bildene faktisk ER retusjerte, enn å kutte det ut helt. En kampanje med før og etter-bilder av kjendiser hadde vært på sin plass. :)

  SvarSlett
 9. Retusjering har jeg ikke tenkt på en gang - jeg kan minimalt når det gjelder redigering, og noe tusjering kommer ikke på tale.
  Kul modell du har booka - tar han flere oppdrag?

  SvarSlett
 10. Det hadde jo vært flott om reklame og fashion kunne komme uten retusj, men jeg tenker også litt sånn at det er kunst. Det trenger ikke være EKTE. Det er ikke portrettbilder. Det er ikke bilder som skal vise mennesker for det de er. Kunst finnes jo i så veldig mange former, og i mine øyne finnes det "verre" kunst enn retusj, om du skjønner meg! :) Men det er helt klart et veldig interessant diskusjonstema hvor jeg vingler litt frem og tilbake. Jeg er liksom litt enig på begge sider! :b

  SvarSlett
 11. ÅÅ tusen takk for kjempehyggelig kommentar på vinterkjolen min!! Varmer ekstra når det kommer fra en kreativ sjel:))

  Rollet meg nedover bloggen din og ble helt satt ut over hekle nål nr 15!! En slik ønsker jeg meg altså, hvor i alpakka kan man finne en slik?? Den største heklenåla jeg har er nr 8 tror jeg:)

  Og angående retusjering så er jeg enig med deg at det bør unngås, ikke rart ungdommen (og meg sjøl) er så forvirra over eget utseende:)

  Ha en vakker kreativ dag.. skal bli rundt 17 varmegrader her i Bergen i dag og det varmer jo alltid et hjerte:)

  SvarSlett
 12. Hei igjen vi har visst skerevet på hverandres blogg samtidig;) Strikkepinne nr 25 kjøpte jeg på en garnbutikk på lagunen her i Bergen, tror jeg batalte 130-150 kr for de. Jeg har ikke forsøkt å strikke med disse pinnene, jeg bruker de kun når jeg hekler kosteskaftmasker (boomsticklace)pinnen brukes når jeg henter opp nye masker.. nok om de4t;)

  Hvis du vil kan jeg sjekke i garnbutikken her om de fortsatt har flere igjen og kjøpe og sende de til deg:) Bare gi meg en lyd:))

  SvarSlett
 13. Supert:)) Da skal jeg sjekke ut om jeg finner pinner i str. 25 til deg. Du finner e-mail adressen min øverst på siden min så vi kan jo maile hverandre om fremgang i letingen og adresse de skal sendes til:)

  Fortsatt fin dag til deg:)

  SvarSlett
 14. Et utfordrende tema du berører, Ellen.
  Jeg er nok en av dem som ikke synes det gjør noe at klær som skal brukes av "vanlige folk" blir vist på modeller som ser ut som... oss vanlige folk:)
  Og så er det noe med retusjering som minner meg om skjønnhetsoperasjoner: Det er kun det ytre man får endret på, og det er sjelden der de virkelige utfordringene sitter:)

  Ha en fin fredag, og ei riktig god helg!

  SvarSlett
 15. Jeg har nylig oppdaget hvor enkelt det er å gjøre for mørke bilder lysere. Og jeg har retusjert bort ugress i et blomsterbed. Men folk, aldri.

  SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails