tirsdag 31. mai 2011

Hvordan lage tresverd selv! Bilde 143-149!

Guttene her i huset er som andre gutter, de er rimelig interessert i riddere, sjørøvere og den slags. Opp gjennom årene har vi kjøpt en del sverd i plast. De varer ca en uke hvis man er heldig. Så mannen laga et sverd selv i tre. Det første sverdet så sånn ut. Man tar ei fjøl, tegner på grunnrisset. Sag ut med stikksag først. Etterpå spikker man med kniv på sverdbladet og håndtaket, til slutt noen (tusen) omganger med pussepapir.
Bilde 143.

Så kom mannen over noen leikesverd i en lekebutikk. De var av tre og mannen tenkte at de skulle det være enkle å lage selv. Han laga først en pappmal. Sverdene er saga ut med stikksag og pussa etterpå med sandpapir. Mannen brukte en plate av noe slag. Ikke så lurt da den ikke tåler vann og sverdene blir ikke så sterke. Bruk heller ei fjøl som ikke er alt for tjukk. Dette burde alle få til selv. I hvert fall du Barbro! Dronning av elektrisk verktøy. :)
Bilde 144.

Eimund er så glad i sverda at han sover med minst ett av dem hver natt.
Bilde 145.

Riddersverdet til venstre kjøpte vi på museet i Erkebispegården i Trondheim. De selger en del ridderutstyr til ok pris og av god kvalitet. Sverdet til høyre er av stoff, kjøpt på nærbutikken for 20 kroner. Det har bodd ute i i vinter men ser ut til å tåle det meste.

Flere bilder av ridder med sverd. Et belte fungerer flott som sverdbelte :)
Bilde 146.

Men snekkerbelte går også ann :)
Bilde 147.

Bilde 148.

Bilde 149.

Ha en flott kveld!

2 kommentarer:

  1. Så flotte sverd! Og både ridder Ingvar og ridder Eimund så veldig fornøyde ut! :D

    SvarSlett
  2. He, he, husker faktisk at jeg laget sverd på sløyden på barneskolen:-)
    Supert tips, Ellen! Er helt sikker på at husets yngste pode ville sette pris på om mamma laget et lite tresverd:-) Fint du har troen på meg...

    SvarSlett

Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails